Slagen voor Je Mondeling – Over Kussen

Escorts laten hun klanten allerlei opwindende en soms schokkende dingen met ze uithalen, maar schrikken soms terug voor kussen. Daar is een reden voor: kussen is een van de meest intieme dingen die twee mensen samen kunnen doen. Een goede kus kan de sleutel zijn tot iemands hart, of toch in ieder geval zijn broek.

Bereid je voor
In romantische films worden koppels wakker en beginnen ze elkaar meteen onstuimig mond-op-mond te geven. Slechte adem is zelden een probleem in de wereld van de fictie. Mensen die dagenlang door de jungle hebben getrokken, vastzitten op een onbewoond eiland of om andere redenen lange tijd geen tandpasta hebben mogen genieten, zien we elkaar uitgebreid zoenen, zonder enig teken dat dit wel eens een geurige aangelegenheid zou kunnen zijn. Om je eigen adem te controleren: vorm met je hand een kommetje en houd deze over je mond en neus. Adem uit door je mond en adem in met je neus. Als je in bed ligt, kan je hetzelfde doen onder een kussen. Val je bijna flauw of geef je bijna over bij deze test, besef je dan dat de stank voor een ander nog veel onsmakelijker zal zijn. Hoe voorkom je dit ongemak?

Slechte adem wordt deels veroorzaakt door je mond maar vooral door je maag. Om met de mond te beginnen: twee of drie keer poetsen per dag en dagelijks een tandenstoker of floss gebruiken is een goed idee en je tandarts zal er blij mee zijn. Vergeet niet je tong een beetje te schrobben, zo ver naar achteren als je durft. Dan kan je ook meteen je kokhalsreflex onder controle proberen te krijgen, wat van pas zou kunnen komen tijdens de seks die mogelijk op de kus volgt. Zorg ervoor dat je verspreid over de dag genoeg water drinkt en af en toe wat brandstof naar binnen gooit. Een lege maag geeft sneller stankoverlast. Wees voorzichtig met het eten van vet of suikerrijk voedsel: wanneer dit wordt afgebroken, kan dat een onaangenaam bouquet met zich meebrengen. Van het eetbaars dat gezond voor je is, zijn er ook zaken die beter vermeden kunnen worden in aanloop naar een kus-gelegenheid, zoals uien en knoflook. Als beide partijen het gegeten hebben, zal het geen van beiden opvallen, maar beter te voorzichtig dan verstoten.

Ander eten heeft een hoge slordigheidsfactor: spinazie is hier het meest beruchte voorbeeld van. De sexy glimlach die je op je potentiële Romeo afvuurt, is minder erotisch met een groot stuk groenvoer tegen je tanden geplakt. Vermijd voedsel dat tussen je tanden zou kunnen blijven hangen en gebruik wanneer je hebt gegeten een stukje kauwgom. Daarmee kauw je eventuele achterblijvers los en verhul je geurtjes. Rokers kunnen uit respect voor niet-rokers het beste kort van tevoren een rookstop inlassen en hun tanden poetsen. Een niet-roker zal nog steeds wat nicotine proeven maar in ieder geval het gebaar waarderen. Als je onverwachts op een kus afkoerst na het eten van bijvoorbeeld uien, zonder hulpmiddelen op zak, neem dan een biertje als dat kan. Dit bedekt geurtjes door je adem naar bier te laten ruiken, wat cultureel gezien meestal iets acceptabeler is.

Naast odeur ook een waarschuwing over lippen: die moeten vochtig zijn. Zorg er vooral tijdens de winter voor dat je regelmatig je lippen likt of lippenbalsem te hulp roept. En als je van plan bent rode wijn te drinken, let dan al helemaal goed op je lippen. Als ze droog zijn, zal je er uit komen te zien als een vampier na een rommelige maaltijd en de kleur zal er maar langzaam af slijten — niet erg sexy. Tot slot: als jullie allebei een bril dragen en het zal er gepassioneerd aan toe gaan, dan valt aan te raden dat tenminste één van jullie de bril even afzet, om vervelend geklik te voorkomen.

“Een kus klinkt niet zo luid als een kanon, maar de echo ervan blijft een stuk langer hangen.”
– Oliver Wendell Jones, schrijver

Techniek
Kussen gaat om het leggen van een verbinding, het proberen op dezelfde golflengte te komen, gevoelsmatig en lichamelijk. Hoewel dit instinctief zou moeten gebeuren, valt aan te bevelen je hersenen op een waakvlam te houden tijdens een kus. Je moet blijven letten op wat je partner aan het doen is en reageren met een gepaste tegenzet. Er worden meestal kleine oorlogjes uitgevochten, een subtiel machtsspel: hij duwt tegen je tong, jij duwt terug of besluit voor een moment mee te geven. Hij valt soms jouw mond binnen met een diepere kus en jij de zijne. Hoe dit spelen met dominantie verloopt tijdens de kus, zou een weerspiegeling kunnen zijn van de dynamiek als je met elkaar in bed belandt. Maar zoals mannen die ooit werden platgewalst door een ‘power-bottom’ je kunnen vertellen, staat dominant daarbij niet gelijk aan top.

Variatie is van groot belang om een kus spannend te houden. Als je één beweging kiest en je daartoe beperkt, wordt het al snel saai. Je kan, zoals gezegd, variëren met de diepte van de kus. Van zuigen en zachtjes knabbelen op zijn lippen naar een diepe, volmondige kus en weer terug. Je kan ook lipcontact verbreken en alleen jullie tongen even laten vechten — al begint dat waarschijnlijk suf te voelen als het te lang doorgaat. Langs zijn tanden likken is een optie, maar wees wel voorzichtig als hij een beugel heeft. Of je kan zijn tong een moment ‘vangen’ met je mond en er zachtjes op zuigen. Dat heeft een erotische lading omdat het aangeeft wat je potentieel is op andere gebieden. Maar probeer de tong er dus niet echt uit te rukken en doe het wederom niet te lang of het effect gaat verloren en hij begint op zijn horloge te kijken. Hou je lippen tijdens de kus ontspannen en wees paraat om mee te gaan in wat de ander voor leuks bedenkt, terwijl je zelf ook af en toe de leiding neemt. Doe wat goed voelt op ieder willekeurig moment, maar blijf letten op zijn reactie. Vind hij wat je doet lekker of niet? Zo niet, probeer dan iets anders.

Af en toe een korte pauze is geen slecht idee en bouwt spanning op. Even terugtrekken om elkaar in de ogen te kijken, op een romantische dan wel geile manier, kan de kus meer gepassioneerd maken. Staar niet te veel tijdens het kussen, omdat je er dan scheel en een beetje eng uit zal zien. Je kan plagen door je lippen dicht bij de zijne te houden, maar je terug te trekken wanneer hij zich naar voren beweegt om ze tegen elkaar aan te brengen. Gecombineerd met oogcontact kan dat een leuk spelletje zijn, als je niet doorgaat tot de verveling toeslaat en het beloont met een gepassioneerde kus.

Aangenomen dat je nog kleren aan hebt, is alle blote huid die er te vinden is een legitiem doelwit voor een kus, een knabbeltje of zelfs een — niet te vochtig — likje. Sommige mensen hebben gevoelige oorlellen dus kijk of hij reageert wanneer je ze aanraakt. Tong-in-oor vinden sommigen opwindend, anderen zullen je er vreemd op aankijken. Je kan je een weg ‘grazen’ langs zijn kin. Aanrakingen op of rond de nek zullen een groot effect hebben: zoals je dierlijke instinct je zal vertellen, is het een teken van vertrouwen en overgave wanneer je jouw keel blootstelt aan zijn mond. Let op: geef iemand niet een zuigzoen zonder eerst te vragen of dat mag. Jouw brandmerk kan hem in verlegenheid brengen als zijn collega’s het zien. Of zijn echtgenote. Als hij een lichte huid heeft en jij stoppels, probeer dan te voorkomen dat hij rood en rauw de deur uit loopt.

De situatie rond een kus kan ook beïnvloeden hoe hij wordt beleefd. Dezelfde kus zal anders voelen als je ruw tegen een muur aan wordt geduwd, dan als je in het licht van de volle maan staat naast een meertje met een paar romantisch ronddobberende zwanen. Verdere factoren zijn de hoeveelheid lichaamscontact, de plaatsing van de handen en de richting waarin geleund wordt: jij over hem of andersom. Een stevige hand achterop zijn nek — misschien zachtjes knijpend of masserend — of zijn kin vasthouden terwijl je zoent, kan grotere intensiteit geven. Om het vervolg op de kus aan te sturen heb je vele mogelijkheden: over hem heen leunen en zijn kont een speels kneepje geven is maar één van de manieren om je intenties over te brengen. Of dat leidt tot een klap in je gezicht of een geslaagde voortzetting, zal samenhangen met je vaardigheden tot dan toe.

“Een kus is een mooie list, bedacht door Moeder Natuur, om woorden te stoppen wanneer die overbodig worden.”
– Ingrid Bergman, actrice

Slechte kussers
Met sommige mannen zal je niet snel een goed ritme kunnen vinden. Wanneer dat gebeurt, is de kans groot dat het ook in bed geen vuurwerk zal worden. Het betekent niet automatisch dat één van jullie niet kan kussen, maar het is in ieder geval geen match. Sommige matige kussers kunnen met wat subtiele training in goede kussers worden veranderd door ze te sturen tijdens de kus en ze jouw aanzetten te laten volgen. Als ze niet in staat zijn of geen zin hebben om jouw hints op te pikken, is dát het wat ze tot slechte kussers maakt. Kussen is een vorm van woordeloze, lichamelijke communicatie en sommige mensen kunnen niet goed luisteren of zijn bang zich aan intiem contact over te geven. Als dat het geval blijkt, geef dan op. Hier volgen voorbeelden van wat mis kan gaan:

Getuite lippen
Lippen moeten ontspannen zijn. Je wilt hem niet aan de zoentjes van zijn ouwe, gerimpelde tante doen denken.

De afgrond des doods
In een grot afdalen is weinig erotisch. In iemands keel vallen en daar blijven is niet sexy en ontaardt in een misselijkmakende uitwisseling van spuug. Je bent niet bij de tandarts, dus je hoeft je mond niet zo wijd mogelijk open te houden.

Op z’n hondjes
Als je tijdens het kussen regelmatig je kin af moet vegen om het overtollig speeksel kwijt te raken, ben je het slachtoffer van een kwijler. Iemand anders’ spuug uit je mond voelen lopen is niet echt lekker.

Oooh, nee
Hij sluit zijn ogen, opent zijn mond in de vorm van een O, steekt zijn tong uit en wacht bewegingloos op jouw reactie. Dat zou in dit geval een snelle exit moeten zijn.

Vlinder
De tong schiet heen en weer of op en neer als een vlinder op fast-forward, en verzet zich tegen je pogingen hem af te remmen. Maar misschien is het beestje met wat geduld nog te kalmeren.

Spugen
Ook wel: in iemands mond kwatten. Het is niet verstandig dat te doen zonder overleg vooraf. Sommige mensen genieten ervan, zoals in enkele van de wat ruigere pornofilms te zien is. Maar als jij zo vriendelijk zou zijn iemand te pijpen en deze meneer buigt zich naar je toe en spuugt plotseling in je mond, zou je dan verder zuigen? Of zou je hem een klap tegen zijn ballen geven? Inderdaad.

“Kussen is een manier om twee mensen zó dicht tot elkaar te brengen dat ze niet meer kunnen zien wat er mis is met de ander.”
– Rene Yasenek, schrijfster

Laatste edit: 10-12-2018 English version here.

Spread the love!