Met de Billen Bloot – Over Neuken

Na kussen en pijpen is neuken het sluitstuk van wat men de Heilige Porno Trilogie kan noemen. In het echte leven leidt het een lang niet altijd tot het ander. Sommige mannen houden niet van anale seks, om diverse redenen: hygiëne, comfort of emotionele connotaties. Maar als het lichaam en de geest er voor te porren zijn, kán het erg aangenaam de tijd verdrijven.

Top, bottom, versatile
Wanneer je op internet profielen bekijkt of in een chatroom belandt, kom je de volgende termen overal tegen: top (actief), bottom (passief) en versatile (zowel actief als passief). Deze aanduidingen spelen een belangrijke rol bij de manier waarop men potentiële dates en partners kiest, wat vreemd is wanneer je beseft dat de labels niet eenduidig zijn. De mechanische betekenis is simpel: de top is ‘degene die neukt’, de bottom ‘degene die geneukt wordt’ en versatile is ‘degene die soms neukt en soms geneukt wordt’. Minder duidelijk is hoe deze termen in praktijk moeten worden geïnterpreteerd. Je weet om te beginnen niet of het een keuze is voor vandaag of voor het leven. En als iemand zegt een ‘top’ te zijn, is onduidelijk of dit alleen neuken betreft of ook pijpen en of hij zichzelf impliciet ziet als de dominante partner. ‘Passief’ is een misleidend label voor een bottom, omdat deze er meestal niet stilletjes bij ligt terwijl de top te werk gaat. Er zijn daarnaast mannen die zowel top als bottom zijn maar nooit echt versatile omdat ze er mentaal voor om moeten schakelen en dat niet op één avond kunnen. Ze kunnen ook een periode alleen top willen zijn en dan weer alleen bottom. Of ze zijn alleen top of alleen bottom voor een bepaalde partner.

Bij de keuze voor een ‘rol’ zijn complexe gevoelens betreffende imago en identiteit betrokken. In het algemeen worden tops gezien als mannelijk en dominant, terwijl bottoms worden gezien als vrouwelijk en onderdanig. Iemand zal daarom mogelijk opscheppen over de hoeveelheid mannen die hij geneukt heeft, maar stiller zijn over het aantal mannen dat hém geneukt heeft. De realiteit is lang niet zo rechtlijnig, maar mensen houden zich vaak aan deze labels vast en sluiten op basis daarvan dingen uit die ze misschien nog nooit geprobeerd hebben.

Iemand die zichzelf ziet als honderd procent top, kan zichzelf mogelijk niet als de passieve partner voorstellen, puur vanwege de vooroordelen die er omheen hangen. Of hij had een paar slechte ervaringen als bottom met een onhandige of niet goed op hem afgestemde top en heeft naar aanleiding daarvan besloten dat het niets voor hem is. Met een vriendelijke en geduldige partner zou hij zich dan nog steeds kunnen ontpoppen tot een enthousiaste bottom. Maar er kan ook een puur lichamelijke factor de doorslag geven: misschien voelt het voor hem gewoon niet lekker om geneukt te worden en zal hij er inderdaad nooit van genieten.

Iemand die voornamelijk de bottom-rol op zich neemt, kan zich aangetrokken voelen tot stoere, wat dominante mannen van wie hij in het verlengde daarvan aanneemt dat ze top zullen willen zijn. Hij plaatst zichzelf in de passieve rol om dit soort mannen aan te trekken. De wens om gedomineerd te worden kan een factor zijn, al zullen het in de praktijk vaak de bottoms zijn die in bed de touwtjes in handen houden. Dat is ook verstandig, omdat ze zich kwetsbaarder maken. Los van machtsoverwegingen, kan een bottom gewoon een prostaat hebben die sterk en plezierig reageert op aanrakingen, waardoor hij sneller te porren is voor de ontvangende kant van anale seks. En hij heeft misschien minder moeite zich te ontspannen, door oefening of lichamelijke aanleg, waardoor hij er meer plezier uit haalt zonder het lichamelijk ongemak dat andere mannen ervaren.

Voordat je een potentiële partner of date afwijst op basis van hun rol, bedenk dat deze termen niet vastomlijnd zijn en open staan voor interpretatie. Als het er op aan komt, kunnen twee tops of twee bottoms het bovendien erg prettig hebben samen, ook zonder neuken.

“Mijn eerste ervaring als bottom was vreselijk, omdat de top er ook nog niet zo veel kaas van had gegeten. We deden maar wat en het was oncomfortabel en pijnlijk. Ik begreep niet hoe iemand het lekker kon vinden en was een hele tijd alleen top. Uiteindelijk kreeg ik een versatile vriend en al sexperimenterend belandde ik voor het eerst in jaren weer onderop. Hij wist wat hij deed en met geduld en liefde wist hij me al snel in een enthousiaste versatile te veranderen.”
– Michael

Billijke voorbereidingen
Het grootste nadeel van kontje neuken is natuurlijk poep. Als je gezond en regelmatig eet met veel vezels, zou je kort na een bezoek aan de wc van binnen redelijk schoon moeten zijn. Dat kan handig zijn, zeker binnen een relatie, omdat je dan niet altijd kan voorspellen wanneer je zal worden besprongen en getopt. Als je van tevoren al weet wat er aan zit te komen, wanneer je een date hebt bijvoorbeeld, kan je als extra voorbereiding jezelf spoelen. Als je het goed doet, ben je af van de meeste geur en andere bijverschijnselen. Als je het verkeerd doet of dagelijks, kan het de kans op soa’s vergroten, je stoelgang in de war gooien en je ingewanden irriteren, wat het geneukt worden minder prettig maakt. Je kont en binnenste zijn erg kwetsbaar en kunnen makkelijk beschadigd raken als je onvoorzichtig bent. Probeer het onderstaande niet als je darmen toch al gevoelig zijn: vraag dan eerst een arts om advies of hou het bij voldoende vezels.

Zeep ten eerste je kont in — liefst met zeepvrije waslotion omdat de huid daar snel geïrriteerd is — en schuif ter voorbereiding rustig een vinger naar binnen. Draai de douchekop van de slang af. Verzeker jezelf ervan dat er geen scherpe randjes aan zitten die je kunnen snijden op pijnlijke plekjes en geen losse rubberen ringen die in je darmen de weg kwijt kunnen raken. Als je regelmatig getopt wordt, overweeg dan serieus een glad en veilig hulpstuk voor je doucheslang te kopen dat je — met veel glijmiddel — naar binnen kan schuiven voor een diepere reiniging. Deze zijn bij de meeste sekswinkels te koop, evenals klysma spuiten, die gevuld kunnen worden met water om je kont mee door te spoelen. Gebruik alléén water zonder extra toevoegingen, omdat andere middelen het gevoelige weefsel kunnen irriteren. Vermijd daarom ook ‘spoelingen’ (voorgevulde klysma’s) die je in de winkel kant en klaar kan kopen: deze zijn nergens voor nodig en bevatten stoffen die mogelijk zorgen voor problemen.

Zet de kraan aan, zachtjes, zodat het water niet te hard stroomt en wacht tot het water op temperatuur is: het moet lauw zijn. Je binnenste verbranden is geen goed idee. Als je de slang gebruikt zonder hulpstuk, breng dan glijmiddel aan maar hou het einde van de slang voorzichtig tégen je kont. Schuif deze niet naar binnen, om schade te voorkomen. Je zou nu water naar binnen moeten voelen duwen. Inwendig voel je alleen druk, geen pijn, dus pas op dat je de boel niet onopgemerkt forceert: als je de druk te hoog op laat lopen, kan je bij de Eerste Hulp eindigen met een bloeding. Wees als beginneling extra op je hoede en onderzoek hoe veel water je minimaal nodig hebt om schoon te worden.

Wanneer je wat water in je hebt, ga je op de wc zitten en duw je het geduldig weer naar buiten. Herhaal dit proces een paar keer, maar niet vaker dan strikt noodzakelijk, tot het water dat naar buiten komt helder is. Als wat naar buiten komt niet solide is en je darmen beginnen tegen te sputteren, neem je dan voor die dag ontzettend lekker te seksen maar laat je niet neuken. Als je het toch probeert kan je letterlijk diep in de shit terecht komen en je date traumatiseren. Wacht na de laatste spoeling ongeveer een kwartier en ga nogmaals op de pot om het laatste achtergebleven water kwijt te raken. Dat voorkomt een zondvloed als je vlak na de voorbereiding in bed belandt. Afhankelijk van hoe grondig je gereinigd bent, zou je nu in ieder geval de komende paar uur topbaar moeten zijn. Trouwens: was na afloop de douche of het bad even met zeep, om te voorkomen dat je uitglijdt over gelekt glijmiddel en je nek breekt. Dat is een van de minder bekende aspecten van safer seks.

Doe open die poort
Sommige mannen, voornamelijk tops, zullen je wijs proberen te maken dat wat pijn in het begin normaal is wanneer je geneukt wordt. Dat is kort gezegd bullshit. Je kringspier is een spier, zoals de naam aangeeft, die kan worden geforceerd en kan scheuren onder te hoge druk. Penetratie zonder voorwerk kan je schade opleveren die je mogelijk maanden tot jaren buiten bedrijf zal stellen als bottom. Je kont moet zich ontspannen voordat er geneukt kan worden. Als je de top bent, is er van alles dat je kan doen om daarbij te helpen. Zet ten eerste nooit druk op je partner, omdat stress en ontspanning elkaar tegenwerken. Zorg ervoor dat hij echt graag geneukt wil worden door hem zo geil mogelijk te maken, door hem te betasten, zoenen, kussen en pijpen. Mogelijk helpt hitsige praat ook. En speel met zijn kont voor je probeert je genotsknots bij hem naar binnen te schuiven. Als je bedgenoot goed schoon is, dan is rimmen een mogelijkheid, al zal hij nooit steriel zijn. Door de spier met je tong te masseren, zal deze in ieder geval wat spanning verliezen. Je kan er ook een vinger voor gebruiken, of twee, met wat glijmiddel of spuug. Niet iedereen vindt een vinger achterin echter prettig, dus iemand kan er de voorkeur aan geven dat je toch meteen je pik gebruikt maar het erg langzaam aan doet. Laat de bottom de regie voeren en wees bereid je even terug te trekken als de bottom dat aangeeft. Mocht je een condoom gebruiken — en dat is in de meeste gevallen aan te bevelen — zorg er dan voor dat je die omdoet tijdens het voorspel, om een onhandige pauze te voorkomen. Wacht niet tot zijn kont al in de lucht is gestoken. De grootte van je pik zal in het begin een factor zijn wanneer je naar binnen gaat, vooral de dikte. Een potlood past sneller dan een komkommer. Wees altijd gul met glijmiddel. Het is geen schande jezelf tussen de pogingen door af te trekken om hard te blijven en je kan een cockring gebruiken ter ondersteuning. Je moet de bottom niet aftrekken tijdens de intocht: dat zal zijn kont doen samentrekken.

Niet iedereen vindt het even makkelijk zich genoeg te ontspannen om comfortabel geneukt te worden, zelfs als iemand al geil wordt bij de gedachte. Daarnaast is het echter een kwestie van oefening, dus geef niet meteen op als je kont de eerste keer de avances van de top weigert. Een paar keer diep ademhalen zal de spieren in je lichaam ontspannen, inclusief de belangrijke. Naar buiten duwen, zoals je doet wanneer je op de wc zit, zal de binnenkomst vergemakkelijken. Poppers (een chemisch goedje dat je uit een klein potje inhaleert) zijn in dit verband populair als spierverslapper. Ze geven je hart een schok, ontspannen je kont — en andere spieren — geven je een golf van geilheid en laten je hoofd rood aanlopen. Nadelen: niet iedereen is blij met de sterke geur en het spul is in ieder geval niet gezond. Het geeft je immuunsysteem een schop op het moment dat je het in volle staat van paraatheid wil hebben. Je kan er ook je erectie door verliezen, hoofdpijn van krijgen en brandplekken van oplopen als je met de vloeistof morst.

Eenmaal geheel ontspannen, zal er meer in je kont passen dan je misschien zou verwachten. Als je moeite hebt dat punt te bereiken, dan valt aan te raden een buttplug en een dildo te kopen om in je eentje te oefenen voor je er weer iemand bij betrekt. Maar sla niet aan het experimenteren met gevaarlijke objecten die operatief verwijderd moeten worden omdat je ze te ver naar binnen duwde. En laat hamsters met rust.

“Anale seks hoort bij mij niet in het vaste repertoire, ik bewaar het voor bijzondere gelegenheden, zeg maar. Ik vind het wat veel gedoe, gezien de voorbereidingen, maar het is vooral als bottom wel een verdomd goede manier om te ontstressen. Je wordt gedwongen je helemaal te ontspannen namelijk.”
– Ruud

Prostaat paraat
De al eerder besproken prostaat is de mannelijke g-spot en zit ongeveer een wijsvinger diep, wanneer jouw potentiële bottom op zijn rug ligt en je binnenin hem je vinger omhoog buigt. Die plek is de bron van de meeste fijne gevoelens die hij zal krijgen wanneer je hem topt. Een grote pik is niet nodig om de plek te bereiken. De hoek waarin je hem stimuleert is belangrijk, dus je plezierige opgave zal zijn te onderzoeken in welke positie en in welk standje je hem het beste raakt bij deze bottom. De gevoeligheid ervan verschilt van persoon tot persoon: sommige mannen houden van een stevige duw, anderen geven de voorkeur aan rustige wrijving. In combinatie met verschillen in de grootte en vorm van piemels, betekent dit dat er niet één uitverkoren, ideaal standje is waarmee je iedere bottom tot Nirvana kan brengen.

Als er pijn optreedt tijdens het neuken, kan het zijn dat de pik door de niet kaarsrechte vorm van het rectum of door een bocht in de pik vervelend tegen de zijwand stoot, al kunnen er ook heel andere factoren meespelen, zoals inwendige aambeien. Een pijnlijke invalshoek kan worden opgelost door een ander standje te proberen dat vrij baan geeft aan de pik en de prostaat op een goede manier raakt.

No hard feelings
Soms verliest een bottom zijn erectie terwijl hij getopt wordt. Dat is niet per se een teken dat hij het niet naar zijn zin heeft: misschien concentreert hij zich alleen meer op zijn achterkant dan op zijn voorkant. En sommige mannen hebben handmatige stimulatie nodig om te blijven steigeren, wat lastig kan zijn in bepaalde standjes. Maar als hij ook een verveelde blik heeft en een kruiswoordpuzzel begint te maken, is er mogelijk een probleem.

Mocht je twijfels hebben over zijn tevredenheid, verleg dan je aandacht wat naar zijn voorkant. Masturbeer hem — met spuug of glijmiddel in je hand — terwijl je binnenin hem blijft en check of hij dat waardeert of liever wilt dat je alleen aandacht geeft aan zijn kont. Bonuspunten als je hem kan pijpen zonder je uit hem terug te trekken wanneer hij op je zit of wanneer je zijn benen over je schouder hebt. Die yogalessen waren dan niet voor niets. Maar ook als dat je niet lukt, vindt hij het misschien lekker als je hem pijpt tijdens een wisseling van standje of tijdens een pauze tussen twee rondes in.

Komen en gaan
Sommige bottoms kunnen tijdens het neuken klaarkomen zonder hun pik aan te raken, dankzij een erg gevoelige prostaat. Ook als er een handje geholpen moet worden, is spuiten tijdens de daad een intense ervaring. Vraag de top voor het beste resultaat op dat moment zijn tempo te verhogen of te verlagen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Het gevoel van penetratie slaat direct na het moment van orgasme mogelijk om van prettig naar té gevoelig voor de bottom. Wees je er als top van bewust dat hij je kan vragen je dan terug te trekken. Doe dat langzaam en voorzichtig. Vraag als top eerst of het okay is voor je in iemand klaarkomt, ook al gebruik je een condoom. Je partner kan liever willen dat je over hem heen spuit of over jezelf, ofwel omdat hij dat lekker vindt of vanwege soa’s of allebei in combinatie. Ben je bang dat het de stemming bederft als je daar tijdens de seks over begint, dan kan je het natuurlijk vooraf bespreken.

“Zelfs sodomie kan verstandig en heilzaam zijn, zo lang er maar sprake is van een oprechte uitwisseling van gevoel.”
– D.H. Lawrence, schrijver

Laatste edit: 10-12-2018 English version here.

Spread the love!