Hoe Meer Pielen, Hoe Meer Vreugde – Over Groepsseks

Groepsseks is niet nieuw of revolutionair. De oude Romeinen waren al niet vies van dit hedonistische vermaak en vele eeuwen later bestaat het fenomeen nog steeds. Het heeft iets decadents om te kunnen kiezen uit een compleet buffet aan mannen. Maar in plaats van op calorieën, moet er bij dit buffet op soa’s worden gelet.

Op zoek naar het billenbuffet
Er zijn meerdere manieren om tussen een overvloed aan op seks beluste mannen te belanden. Je hebt vrij spel in ruimtes die bedoeld zijn om te cruisen: in seksbioscopen is het publiek soms erg interactief en bij gay sauna’s gebeurt er ook van alles. In darkrooms valt er in het donker het nodige af te tasten wanneer je langs mannen met broeierige blikken loopt. Dat je daarbij je partner nauwelijks kan zien, is soms positief, soms negatief. Als het je niet anoniem genoeg kan zijn: er zijn clubs die gloryholes hebben. Je hangt je handeltje dan door een gat in een muur en aan de andere kant zit iemand die hopelijk goede bedoelingen heeft. Meestal zal je uit het mannenbuffet een keuze maken en 1-op-1 aan de slag gaan. Groepsseks doet zich wel eens voor op de genoemde plekken, maar grote ophopingen zijn zeldzaam.

In diverse clubs in Nederland worden wekelijks of maandelijks seksfeesten gehouden. Als je nieuwsgierig bent naar groepsseks zijn dat goede plekken om een eerste kijkje te nemen, aangezien je niet per se mee hoeft te doen en rustig kan observeren. Deze feesten worden online en in tijdschriften geadverteerd en met flyers in sommige homokroegen. Gericht zoeken op internet geeft ook al snel resultaat. Check van tevoren of het feest een thema of een kledingvoorschrift heeft. Het officiële beleid van ‘openbare’ feesten zal doorgaans zijn: geen drugs en alleen safer seks. De realiteit zal je na aankomst moeten peilen. Soms moet je aan de deur al volledig uit de kleren, soms mag je een onderbroek aanhouden en bepaalde bijeenkomsten vereisen leer of een specifiek soort fetisj kleding. Kleed je naar de gelegenheid.

Een andere manier om bij een orgie te belanden, is te worden uitgenodigd door een vriend of een online contact. Dit soort feestjes zijn meestal kleinschaliger, worden bij iemand thuis gehouden en zijn alleen toegankelijk voor genodigden. Omdat het aantal mannen lager zal liggen, is het belangrijk dat de meeste aanwezigen je in meerdere of mindere mate aanspreken. Als je geen van de gasten kent en online werd aangesproken, is het wel zo veilig vooraf een van de gastheren te treffen om wat vragen te stellen en misschien samen een voorproefje te nemen. Stel vragen over drugsgebruik en safer seks en vraag of het groepje een speciale interesse heeft, zoals voeten, tepels, lichaamshaar, leer, SM, etcetera. Vraag of er gelegenheid zal zijn om je te douchen en wassen. Vraag ook wat voor soort mannen er uit worden genodigd en probeer foto’s of profielen onder ogen te krijgen als discretie geen onoverkomelijk obstakel is. Wanneer je bij zo’n feestje aanwezig bent, zal er van je verwacht worden dat je meedoet. Voyeurs zullen niet welkom zijn tenzij je van tevoren expliciet is verteld dat alleen toekijken is toegestaan. Bij deze privé bijeenkomsten zal je trouwens goedgemanierd moeten zijn: laat geen vlekken achter en ruim je eigen condooms op. Dat vergroot de kans dat je een volgende keer terug mag komen.

“Ik geloof in kwaliteit, in grote kwantiteit.”
– David

Voor het spel
Wanneer je wipt met een groepje mannen, zal je bloot worden gesteld aan een variatie aan beestjes. Het zal relatief makkelijk zijn om je tegen HIV te beschermen, zolang je alert blijft, geen sperma in je mond of kont krijgt via een pik of vingers en bij het neuken consequent condooms gebruikt: een nieuwe voor iedere partner, met veel glijmiddel. Daarnaast (of in plaats daarvan) kan je ook PrEP gebruiken om HIV buiten de deur te houden. Maar onder andere syfilis, hepatitis, gonorroe, herpes, genitale wratten en chlamydia laten zich minder makkelijk tegenhouden. Een condoom vermindert de risico’s maar haalt die niet helemaal weg. Door al het rondvloeiende lichaamsvocht en afwisselende lichaamscontact, is het feestje niet alleen een speeltuin voor jou, maar ook voor beestjes, virussen en bacteriën. Wees je bewust van dat risico, accepteer het en laat je eens in de drie of zes maanden doorlichten om zeker te zijn dat je geen ongewenste souvenirs bij je hebt van het vrijpartijtje.

Hou ook in gedachten dat de meeste mannen net iets minder verantwoordelijkheid nemen voor hun daden tijdens anonieme seks, dus zorg er zelf voor dat je zo min mogelijk risico loopt. Laat je door alcohol of drugs niet verleiden tot onbezonnen daden. Eindig je toch met kriebel, pijn of pus, dan zal je waarschijnlijk niet de schuldige aan kunnen wijzen omdat je met meerdere mannen tegelijkertijd in de weer was. Mensen die regelmatig seks hebben met een heleboel mensen, die op hun beurt ook weer regelmatig seks hebben met een heleboel andere mensen, lopen nu eenmaal meer risico op het hebben en doorgeven van soa’s.

“Seksfeesten zijn mij wat te onoverzichtelijk en vormeloos. Je kan je natuurlijk met twee of drie mannen terug trekken in een hoekje, maar dan had je net zo goed bij iemand thuis af kunnen spreken en dat was comfortabeler geweest. Goedkoper ook trouwens.”
– Robert

Overvloed doet soms goed
Geef jezelf een kleine rondleiding wanneer je aankomt bij een seksfeest, om het territorium te verkennen en het aanbod aan potentiële seksmaatjes te bekijken. Als je in een seksclub bent, kunnen er extra’s zijn als slings of kamers met een erotisch thema. Tijdens het ommetje zal je langs mannen lopen die al stevig met elkaar in de weer zijn, dus zelfs als je nog niet echt geil was aan het begin van de wandeling, zou je na afloop toch wat meer in de stemming moeten zijn.

Bij enkele orgieën speelt de actie zich af in één grote stapel van lijven. Meestal zal je echter een reeks van aaneengesloten duo’s en trio’s ervaren. De overvloed stijgt je misschien wat naar het hoofd in het begin, maar raak niet gefrustreerd als sommige van de mannen die je lekker vindt buiten bereik blijven. Het is over het algemeen bevredigender om uitgebreide en ongehaaste seks te hebben met een paar van de meest aantrekkelijke mannen dan om als een pik zonder kop rond te rennen in een poging van iedereen een graantje mee te pikken. Geniet van wat je doet en focus niet op wat je mist.

Orgie etiquette
Wees geil en gepassioneerd tijdens de seks, maar verlies respect en beleefdheid niet uit het oog. Wanneer je iemand lekker vindt, hoef je niet om de hete brij heen te draaien: iedereen is immers gericht op seks. Als je op zoek bent naar een top, laat dan duidelijk je kont zien en als je een bottom zoekt, zorg er dan voor dat je assertief over komt en dat je trotse erectie zichtbaar is. Leg oogcontact met iemand die je bevalt en maak het contact daarna al snel lichamelijk. Dit is niet het goede moment om uitgebreid over jullie hobbies te praten of over jullie seksuele voorkeuren. Tenzij jullie een pauze in hebben gelast, zullen lichaamstaal en daden belangrijker zijn dan woorden. Al doende kunnen jullie elkaar verkennen.

Als je meerdere aantrekkelijke mannen met elkaar in de weer ziet, check dan of ze het goed vinden dat jij je bij hen voegt. Leg een vriendelijke hand op één of twee van de mannen en wissel een blik uit. Bij een niet erg enthousiaste reactie kan je ze beter met rust laten en hun gang laten gaan. Een nieuwe kans op avontuurlijke seks zal zich snel genoeg aandienen. Verwacht niet dat de groepsseks een duidelijk einde zal hebben, omdat af en toe mensen weg zullen wandelen of zich bij jullie zullen voegen. Sommige mannen zullen meerdere malen klaarkomen, anderen één keer of helemaal niet omdat het orgasme voor hen niet het voornaamste doel is.

Natuurlijk zal je niet iedereen even aantrekkelijk vinden. Raak niet gefrustreerd als je geen seks had met de man die je eigenlijk het leukste vond; vraag hem zo mogelijk zijn telefoonnummer voor je vertrekt. En als dat niet lukt: je zou hem best weer tegen kunnen komen op het volgende seksfeest. Affaires en relaties zijn niet het uitgangspunt bij een orgie, maar ze kunnen een plezierige en onverwachte bijwerking zijn.

Reageer niet te zuur wanneer je wordt benaderd door iemand die je niet aantrekkelijk vindt. Schud met een vriendelijke glimlach duidelijk je hoofd. Als hij je daarna nog aan blijft raken, pak dan zijn arm en beweeg die van je af. Mocht dat ook niet baten, dan kan je er gerust iets van zeggen: ‘Sorry, ik heb geen interesse.’

Ken je vrienden die seksfeesten bezoeken en daar open over zijn, vraag hen dan naar hun ervaringen. Misschien weten zij goede, schone plekken in de buurt waar je mannen zal vinden die je aanspreken. Vergeet daarbij echter niet dat die vrienden ook wel eens voorbij zouden kunnen komen struinen tijdens zo’n feest, terwijl je in een uiterst compromitterende situatie verzeild bent geraakt. Bekenden tegenkomen van wie je niet had verwacht ze ooit naakt en in actie te zien kan tegelijkertijd grappig en pijnlijk zijn. Probeer zo iemand maar eens recht in de ogen te kijken de volgende keer dat je ze ziet. Discretie zal jullie hopelijk doen zwijgen over jullie decadente pleziertje, maar niet iedereen voelt even veel gêne over het bezoeken van seksfeesten. Je zal daarom moeten accepteren dat je aanwezigheid en daden daar op een gegeven moment kunnen gaan rouleren binnen het roddelcircuit.

“Een orgie ziet er extra aantrekkelijk uit wanneer bekeken door een waas van vurige verontwaardiging.”
– Malcolm Muggeridge, schrijver

Laatste edit: 22-01-2019 Engelse versie hier.

Spread the love!