Heren van Standjes – Over Standjes

Het perfecte standje om te neuken bestaat niet. Een deel van de pret zit hem juist in het wisselen van het ene naar het andere standje, het experimenteren met verschillende hoeken en bewegingen zonder daarbij een spier te verrekken of je rug te breken. Als sommige van de hier beschreven posities je onbekend voorkomen, probeer ze dan eens uit. Maar voorkom dat je uit bed lazert.

De onderste boven
De top ligt op zijn rug en de bottom zit bovenop hem, met zijn gezicht naar hem toe. Als de bottom bang is voor pijn of als hij denkt dat de top niet voorzichtig genoeg zal zijn, is dit een goede manier om te beginnen. Het geeft de bottom de controle over de snelheid en de diepte van de penetratie. De top kan passief zijn en de bottom hem laten berijden of de bottom kan naar voren leunen — om te kussen bijvoorbeeld — en zo zijn gewicht naar zijn benen verschuiven. De top kan dan vrijelijk omhoog stoten.

Als de top een erg soepele rug heeft en/of de bottom een grote pik, dan is het volgende mogelijk: de top pakt boven zijn hoofd de rand van het bed vast en trekt zijn benen naar zich toe. Dat brengt de pik van de bottom binnen bereik van zijn mond, zodat hij kan pijpen zonder zich terug te trekken. Het is meer een trucje dan een ontspannen pose, maar leuk als extraatje.

Als variatie op het oorspronkelijke standje kan de bottom de top zijn rug toekeren zodat de top zijn pik naar binnen kan zien gaan. Bij het omdraaien hoeft de top zich niet eens helemaal terug te trekken: met enige handigheid kan de bottom zich roteren zonder al te ver omhoog te komen. Naar de voeten van de top staren kan wat ongezellig zijn voor de bottom, tenzij hij daar op geilt, maar een strategisch geplaatste spiegel doet wonderen voor het behouden van oogcontact. Vanuit deze positie kan de bottom naar achteren leunen totdat hij plat ligt, bovenop de top, zijn benen gespreid voor balans. Dit maakt veel lichamelijk contact mogelijk, knuffelen en mogelijk zelfs kussen als je yoga hebt gedaan, maar verrek je nek niet. Tenzij de bottom erg weinig weegt, zal dit standje niet lang comfortabel blijven.

Relaxed lepelen
Een ontspannen positie is allebei liggend op de zij, de top achter de bottom. Als je niet gericht bent op een orgasme, kan je zo zelfs in slaap vallen, de top nog binnenin de bottom. Bespreek dat van tevoren wel eventjes zodat niemand zich gekwetst voelt als één van de twee begint te snurken. Er zijn variaties op dit standje. Als de top het been van de bottom omhoog houdt, kan hij dieper stoten. De bottom kan zich een beetje naar de top toekeren zodat ze kunnen kussen. Als de bottom zich nog wat verder omdraait, kan dit eindigen met de bottom op zijn rug met zijn benen omhoog en de top nog steeds op zijn zij in een hoek van negentig graden, samen in de vorm van een T liggend dus. Zo heb je oogcontact maar kan je niet kussen, tenzij je lippen hebt als die van Mick Jagger. Elkaar kunnen zien maar niet bereiken kan frustrerend zijn, maar het bouwt ook spanning op voor het moment dat je elkaar wél weer kan kussen.

Oog in oog
De bottom ligt op zijn rug met zijn benen over de schouders van de top, of om diens rug gevouwen. Wanneer de top beter zicht wil hebben op het punt van penetratie kan hij de enkels van de bottom vasthouden en een beetje naar achteren leunen. Of hij kan gaan voor een andere invalshoek door één been over zijn schouder te houden en de ander op de gewenste hoogte vast te houden. De top kan de hoek ook veranderen door zijn benen dichter tegen de kont van de bottom aan te duwen en die zo van het bed af te tillen. Als de bottom flexibel is, kan de top diens rug voorzichtig wat dubbel vouwen tot het punt dat de top zijn benen gestrekt heeft en hij de bottom van bovenaf neukt alsof hij push-ups aan het doen is. Word je op deze manier geneukt door een top die te ver doordraaft en je nek of ruggenwervels dreigt te breken, duw hem dan voorzichtig een stukje terug naar beneden. Deze standjes zijn goed voor intens oogcontact, veel lichamelijk contact en kussen. De pik van de bottom is in de meeste variaties ook makkelijk te bereiken voor aftrekkende bewegingen tijdens het neuken.

Met de benen over de schouders is een goed startpunt als de bottom bang is voor pijn aan het begin. De top kan een condoom over zijn pik rollen, veel glijmiddel aanbrengen op zowel condoom als kont en rustig wat spelen, voorzichtig en langzaam duwtjes tegen zijn doelwit gevend terwijl hij zijn partner kust en aanraakt om hem te ontspannen en af te leiden. Als dat goed gedaan wordt, zou de bottom wel eens verbaasd kunnen constateren dat zonder al te veel moeite de hele lengte naar binnen is gesmokkeld. Daarna moet de top wel voorzichtig blijven bij het stoten: hij dringt in dit standje erg diep door en dat kan pijn geven.

“Ik hou van ieder standje waarbij je oogcontact kan houden. Sommige mannen gebruiken seks als escapisme en willen emotioneel op een af- stand blijven, maar voor mij is neuken een manier om intiem, intens contact te leggen met iemand, al is het maar voor even. Zoenen en oogcontact zijn voor mij daarbij erg belangrijk.”
– Michael

Pas op, achter je!
De bottom steunt op zijn handen en knieën. De top zit ook op zijn knieën en glipt van achteren naar binnen. Dit standje wordt ook wel ‘op z’n hondjes’ genoemd en is populair bij tops, omdat ze zichzelf naar binnen kunnen zien schuiven en de diepte en snelheid van de stoten kunnen bepalen. Ze kunnen ook bij tijd en wijle een pets tegen de billen geven, als beide partijen daar van gediend zijn. Voor meer lichamelijk contact kan de top zijn armen om het middel van de bottom houden en hem knuffelen, maar kussen zal lastig zijn, tenzij de top de langere is van de twee. Direct oogcontact is ook problematisch, maar een spiegel kan uitkomst bieden.

Om een net iets andere hoek te ervaren, kan de bottom naar voren leunen tot hij op zijn ellebogen steunt, waardoor hij zijn kont erg toegankelijk maakt. Wanneer zijn armen en knieën moe beginnen te worden, kan hij zich naar beneden laten zakken tot hij plat op het bed ligt met de top bovenop zich. Als de bottom dan zijn benen tegen elkaar houdt, doet zijn kont dienst als bumper en kan de top minder ver doordringen. Dat is handig als de bottom wil voorkomen dat de top te diep gaat, zonder dat de top zich bij zijn bewegingen in hoeft te houden. Als het de bottom niet diep genoeg kan gaan, moet hij zijn benen spreiden, met de top er tussen.

Op het randje
Het is goed vertoeven op de randen van bedden, banken en tafels. Bottoms kunnen er naar voren overheen leunen met hun buik op bed of wanneer ze op hun rug liggen, hun kont een beetje over de rand hangen, zodat de staande of knielende top er goed bij kan. Als de top wat langer is of het bed relatief laag, kan hij de benen van een bottom die op zijn rug ligt omhoog trekken tijdens het neuken zodat de bottom uiteindelijk alleen nog met zijn schouders op bed steunt. Een andere interessante variant is de volgende: de bottom ligt op zijn rug bij de rand en houdt zijn eigen benen omhoog terwijl de top hem pakt. Ze raken elkaar niet aan behalve op de plaats van penetratie. Zo worden alle gevoelens toegespitst op de pik van de top en de kont van de bottom. Probeer ook eens balanceer-acts met een hangmat of sling (neukschommel), als je er een voorhanden hebt.

Gaat u zitten
De top zit, zijn benen voor zich uitgestrekt. De bottom gaat op zijn pik zitten, oog in oog, en vouwt zijn benen achter de kont van de top. Tegelijkertijd vouwt de top zijn benen achter de kont van de bottom. Het koppel kan elkaar stevig vasthouden om in balans te blijven, of ze kunnen naar achteren leunen, van elkaar weg, en op hun handen steunen. Er is niet veel bewegingsvrijheid, maar de balancerende knuffelvariant is een intieme die makkelijk langere tijd kan worden volgehouden. Als de bottom vanuit deze positie gehurkt gaat zitten, geeft dat meer ruimte voor beweging, maar wordt hij sneller moe.

Buiten bed kan het ook leuk zijn om een ritje te maken op iemands schoot, zij het face-to-face of achterstevoren. Als je er een stoel bij pakt, zal je per geval uit moeten zoeken wat de beste hoek is en waar jullie je benen moeten laten, afhankelijk van het design van de stoel en jullie verschil in lengte. Verzeker jezelf er wel eerst van dat de stoel solide genoeg is om een stevige vrijpartij te weerstaan, zodat jullie niet onverwachts op de grond belanden.

“Ik ben wel eens door mijn rug gegaan tijdens zo’n Kama Sutra standje voor gevorderden. Maar goed, het was het dubbel-en-dwars waard, zowel letterlijk als figuurlijk.”
– Jerry

Staanplaatsen
Staande neuken werkt het beste als allebei de deelnemers ongeveer even lang zijn. Is dat niet het geval, dan zal de langere van de twee zijn benen gebogen moeten houden, wat al snel oncomfortabel zal worden. Een verschil in hoogte tussen de partners dat sommige standjes bemoeilijkt, kan ongedaan worden gemaakt door creatief te zijn met meubels of andere hulpmiddelen, al is het maar iets om op te gaan staan. Je kan elkaar staande stevig vasthouden — borst tegen rug — of de bottom kan naar voren bukken, wat resulteert in een variant van doggy-style.

Een leuke truc is iemand neuken terwijl je hem optilt, hem op je pik op en neer stuiterend. Dat werkt alleen met een lichte bottom en een top met een sterke rug. De bottom begint op zijn rug op de rand van het bed en vouwt zijn benen achter de rug van de staande top, terwijl de top bij hem naar binnen schuift. De bottom legt dan zijn armen om de schouders van de top en de top pakt de kont van de bottom beet terwijl hij weer rechtop gaat staan, de bottom van het bed op tillend. Om het iets minder zwaar te maken, kan de top de bottom tegen een muur aan duwen terwijl hij hem neukt. Wees je er wel van bewust dat dit eerder een ‘Kijk eens wat ik kan!’ standje is, dan een echt comfortabele positie.

In de overgang
Zoals al bleek uit de beschrijving van sommige standjes, is het vaak mogelijk om vanuit één standje naar een andere over te gaan, zonder je terug te trekken. Wees creatief met het verschuiven van armen en benen en maak duidelijk wat je van plan bent, zodat je partner mee kan helpen. Als handsignalen niet voldoende zijn, mag je ook rustig verbaal sturen en uitleggen welke lichaamsdeel waar zou moeten belanden. En als de top er toch per ongeluk uit floept, geen probleem, volgende keer gewoon weer proberen. Wanneer het jullie lukt om zo’n manoeuvre succesvol af te ronden, dan zouden jullie je wel eens twee atleten kunnen wanen op weg naar een gouden medaille voor Neuken. En dat is een erg lekkere medaille.

Laatste edit: 10-12-2018  English version here.

Spread the love!