Een Maatje Meer – Over Trio’s

Er hoeft niet altijd een derde wiel aan de wagen te zijn wanneer drie mannen voor een trio samenkomen. Als het goed wordt aangepakt, kan het een interessante manier zijn om wat lichaamsbeweging te krijgen, met veel mogelijkheden tot variatie en experimentatie. Vermijd gekwetste gevoelens, psychopaten en soa’s en je kan er een memorabele gebeurtenis van maken.

De roze driehoek
Een trio kan op verschillende manieren vorm krijgen. Als jullie een koppel zijn, op zoek naar een derde, dan kunnen jullie online net zo jagen als je solo zou doen. Maak duidelijk wat jullie willen op jullie profiel of in het berichtje dat jullie versturen naar kandidaten. Als jullie tijdens het stappen op jacht zijn, zal het eerste contact met de potentiële derde meestal gelegd worden door één van jullie. Maak na wat kort flirten al snel duidelijk dat de enige mogelijkheid tot meer dan dat een trio is. Als het doelwit twijfelt, dring dan niet aan. Een trio zal alleen slagen als alle deelnemers elkaar echt aantrekkelijk vinden. Het is niet prettig als jullie gast zich door de seks met jou heen worstelt omdat hij je vriend zo lekker vindt, of andersom. Het valt daarom zelfs aan te raden van te voren op de man af te vragen of hij jullie allebei in vrijwel gelijke mate ziet zitten. Als hij aarzelt of in eerste instantie het aanbod afslaat, puur omdat het concept van een trio nieuw voor hem is of omdat hij verlegen is, probeer dan contact te houden en vraag hem later nog een keer. Dan heeft hij er over na kunnen denken en zijn fantasie aan het werk kunnen zetten. Mocht de potentiële derde een bekende van jullie zijn, suggereer dan alleen een trio als het niet pijnlijk zal zijn als hij jullie afwijst.

Ben je single maar heb je een seksmaatje, dan kunnen jullie natuurlijk ook samen een derde gaan zoeken, op dezelfde manier als een koppel. Let wel: als je voor een bepaalde avond hebt besloten samen op jacht te gaan voor een trio, dan is het onbeleefd om zelf iemand aan de haak te slaan en de ander te laten vallen. Je kan altijd een telefoonnummer vragen als je iemand ontmoet die alleen in jou geïnteresseerd is. Mocht tijdens een date spontaan het idee geopperd worden om versterking te zoeken, dan zijn chatrooms en mensen die online zijn en ‘nu’ seks zoeken de beste bron. Wees niet te snel tevreden met iemand die maar deels aansluit op wat jullie allebei zoeken omdat jullie je vastgebeten hebben op een trio. Dat kan leiden tot een gênante, pijnlijke ervaring.

Indien je solo bent en op zoek naar een koppel, dan is het internet wederom de makkelijkste manier om die op te sporen. Er zijn er best wat die er in chatrooms en in hun profielen open over zijn dat ze niet vies zijn van een extraatje in bed. Jagen in clubs of zelfs bij seksfeesten is ingewikkelder, omdat je er vaak niet zeker van kan zijn dat de mannen die je op het oog hebt ook echt bedpartners zijn. Je kan dan altijd één van de twee benaderen en afwachten of het zal eindigen als trio of 1-op-1 evenement. Als je op een seksfeest twee lekkere mannen bezig ziet en zij je niet wegsturen wanneer jij je bij ze voegt, dan is dat natuurlijk ook een erg efficiënte manier om tot een trio te komen.

“Te veel van iets goeds kan geweldig zijn.”
– Mae West, actrice

Voorkomen = beter dan genezen
Direct naar het huis gaan van een koppel dat je nog nooit hebt ontmoet, is onverstandig. Je zal ten slotte in de minderheid zijn, privé met twee onbekenden. Vooraf een drankje pakken geeft je een beter idee wie je toekomstige bedmaatjes zijn en maakt duidelijk of iedereen elkaar ook echt aantrekkelijk vindt, voordat de kleren uit zijn en een afwijzing pas echt pijnlijk zou worden. Net als bij 1-op-1 dates is het een goed idee om een vriend te laten weten waar je naartoe gaat of om in ieder geval een briefje achter te laten met het adres waar je naartoe gaat. Spreek bij voorkeur eerst af op een openbare plek om te zien wat voor vlees je in de kuip hebt.

Voor een koppel zal de zorg meer zijn toegespitst op bezittingen: als twee mannen zoeken naar een derde buiten een sauna of seksfeest om, zal het immers meestal praktisch zijn om bij hen thuis af te spreken. Nodig geen mensen uit die er onbetrouwbaar uit zien, ook al lijken ze verder nog zo opwindend. Zorg dat dure spullen buiten zicht zijn en sluit de deuren naar kamers met kostbaarheden. Hou een oogje op je gast om je ervan te verzekeren dat hij niet afdwaalt naar delen van het huis waar hij niets te zoeken heeft.

Zelfs als een koppel samen normaal geen condooms gebruikt, is het tijdens een trio in principe handiger als iedereen die gebruikt bij het neuken. Het is veiliger en hygiënischer, niet alleen voor de gast maar voor alle drie de deelnemers, aangezien trio’s vaak dynamischer zijn dan een normale vrijpartij, met meer wisselingen in rollen, activiteiten en standjes. Hou een optimistische hoeveelheid condooms bij de hand, omdat je iedere keer een nieuwe zal moeten gebruiken wanneer je van partner wisselt. Liggen er meerdere rondes van orgasmes in de planning, plas tussen de rondes door dan even en neem een snelle douche, zodat je weer schoon en fris verder kan gaan.

Het gebruiken van drugs die een aanslag doen op je lichaam of die je beoordelingsvermogen beïnvloeden, is bij uitstek een slecht idee wanneer je met meer dan één persoon het bed deelt. Tenzij je met mannen bent die hebben bewezen dat ze je gezondheid respecteren, kan je er niet zeker van zijn dat er in alle hitsigheid niets onveiligs zal gebeuren. Wanneer je één van hen pijpt, bijvoorbeeld, moet je helder genoeg zijn om op te merken dat de ander bij je binnen probeert te dringen zonder een condoom. Iedereen moet op elkaar en zichzelf blijven letten. Als de anderen over je grenzen heen gaan, maak dan meteen een einde aan het feestje. Een trio is het niet waard om drie maanden bezorgd rond te lopen, piekerend over de uitslag van je volgende test.

“Op mijn leeftijd is een trio niet zo gek — voor het geval één van ons overlijdt.”
– Rodney Dangerfield, komiek

Voorbesprekingen
Sommige dingen moeten worden overlegd voor het tot een trio komt. In de eerste plaats: wees er zeker van dat iedereen dezelfde verwachtingen heeft over het gebruik van drugs en condooms. Maak elkaar ook duidelijk wat ongeveer de verwachting is van het trio. Als je een top bent, kan het pijnlijk zijn om in bed te belanden met twee andere tops die er van uit gingen dat je een gewillige bottom bent. Je hoeft geen gedetailleerde planning uit te schrijven voor de rest van de avond, maar krijg duidelijk wat er op het menu staat en wat niet, bijvoorbeeld met betrekking tot rimmen, fisten, plasseks, kinks, etcetera. Laat jezelf niet overhalen om iets te doen wat je tegenstaat. Als koppel met trio ambities, is het belangrijk om vooraf af te spreken wat is toegestaan met de gast, om te voorkomen dat er iemand gekwetst raakt en dat er achteraf — of zelfs al tijdens het trio — ruzie ontstaat.

Emotioneel mijnenveld
Jaloezie binnen koppels heeft menig potentieel lekker trio om zeep geholpen. Veel mensen vinden zichzelf vrijzinnig en onbevangen, maar hebben het er toch moeilijk mee wanneer ze eenmaal hun vriend bezig zien met iemand anders. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het betekent wel dat je dan beter geen trio kan hebben of alleen met andere mannen dan je vriend, mensen met wie je minder emotionele binding hebt. Hoe geil je zelf ook bent, blijf altijd in de gaten houden hoe je vriend zich voelt tijdens het trio. Als je dat niet doet, zou je daar achteraf wel eens spijt van kunnen krijgen wanneer er verwijten komen. Mocht het trio beginnen te ontsporen, brei er dan snel een eind aan of stop gewoon en vraag je gast vriendelijk te vertrekken. Probeer te vermijden dat de gast jullie relatieproblemen over zich heen krijgt.

Ben je de derde, verdeel dan je tijd goed tussen beide gastheren, ook al zal het bijna altijd met één van de twee net iets beter klikken. Neem gas terug als je merkt dat je een grens overschrijdt die binnen het koppel was afgesproken. En geniet van alle aandacht die je als nieuwkomer van beide mannen zal krijgen.

Verdeel en heers
De aandacht zal tijdens een trio nooit precies in het midden liggen: het is ondoenlijk om op elk moment beide andere partners precies evenveel aandacht te geven. Het belangrijkste is dat niemand zich uiteindelijk het derde wiel aan de wagen voelt. Zolang iedereen vrij continu betrokken blijft bij de actie en iedereen zijn best doet om daar voor te zorgen, zou dat gekwetste gevoelens moeten voorkomen.

Het kan ook wat hebben om de balans een tijdje bewust overboord te gooien: twee van de mannen richten zich dan samen vooral op de derde partner. Twee mannen kunnen bijvoorbeeld samen de derde pijpen, de aandacht verdelend tussen pik en ballen, met mogelijk nog een omweg naar de kont als hij in is voor rimmen. De een kan hem neuken terwijl de ander hem pijpt, masseert of met zijn tepels speelt, etcetera. Tijden het trio kunnen achtereenvolgens meerdere deelnemers voor een tijdje het middelpunt van de aandacht zijn.

“Ik hou vreselijk veel van mijn vriend, maar hij heeft net als ik een sterke voorkeur voor de actieve rol tijdens de seks. Dat werd op den duur een probleem. Uiteindelijk besloten we bij elkaar te blijven en af en toe samen een passieve gast heel blij te maken.”
– Willem

Gelegenheidsformaties
Een trio geeft je de kans dingen te ervaren die als duo niet mogelijk zijn. Er zijn immers meer dan het gebruikelijke aantal monden, konten, handen en pikken voorradig. Bij deze een paar suggesties voor het kinky boodschappenlijstje.

Middenstandje
Terwijl de bottom gepakt wordt, bijvoorbeeld op z’n hondjes, kan hij de derde man pijpen. De tops kunnen elkaar ondertussen kussen of gewoon genieten van het uitzicht op wat de andere twee met elkaar aan het doen zijn. De bottom krijgt zo van beide kanten voldoening. Als er twee of meer versatiles zijn, kunnen de rollen desgewenst worden uitgewisseld.

Boortoren
Drie mannen liggen op elkaar of staan of knielen achter elkaar: de achterste neukt de middelste die op zijn beurt de voorste pakt. De middenpositie is perfect voor een versatile, maar het kan moeilijk zijn een goed ritme te vinden en vast te houden.

Pijpleiding
De mannen — drie of meer — liggen in een cirkel, waarbij iedereen zijn gezicht heeft naast het kruis van de bovenbuurman. Pijpen maar tot de verveling of de kramp toeslaat!

Arc de Triomphe
Terwijl een top de bottom pakt met diens benen over zijn schouders, staat de derde deelnemer boven de bottom, een voet aan weerszijden, en laat zich pijpen door de top. Het geeft de bottom een interessant uitzicht op de samentrekkende kont van de man die boven hem staat en het is een interessante combinatie voor de man die neukt en tegelijkertijd pijpt.

Zeventig (69+1)
Terwijl twee van de drie in standje 69 liggen, pakt de derde het kontje dat het meest voor de hand ligt of het meeste aanspreekt.

Dubbel-fuck
Deze is voor de ambitieuze power-bottoms: twee pikken van achteren tegelijkertijd naar binnen. Dat zal nogal een uitdaging zijn — zelfs met twee middenmaatjes — tenzij je je regelmatig laat fisten. De tops kunnen kruis aan kruis gaan liggen en hun pikken tegen elkaar duwen om zo één indrukwekkend obstakel te vormen voor de bottom die hen gaat berijden. Of de bottom kan op een van beide gaan zitten, gezichten naar elkaar, waarna de top met de langere pik van achteren naar binnen schuift. Dit geeft die tweede top meer bewegingsvrijheid. Verzeker je er wel van dat de condooms niet scheuren door de onderlinge wrijving en gebruik heel veel glijmiddel.

Top man of bottom boy
Als je fantasieën hebt over jezelf als een stier die vele mannen pakt op een avond, of als je juist het lijdend voorwerp wil zijn bij een gang bang, kan een trio je daarvan een voorproefje geven op kleinere schaal, met minder gevaar voor je gezondheid. Die fantasie kan het beste van te voren besproken worden, zodat je behandeld wordt als de professionele top of bottom die je wil zijn. Het machtsspelletje hoeft zich natuurlijk niet te beperken tot het neuken. Het kan als top ook al een kick geven om te bepalen wat er gebeurt of je staande te laten pijpen door twee mannen die voor je op hun knieën zitten. Zorg wel dat je het overwicht en uithoudingsvermogen hebt om je gekozen rol vol te houden, omdat het plezier van je twee partners daar van afhangt.

Voyeur
Achterover leunen en naar twee mannen kijken die vlak voor je neus seks liggen te hebben kan erg lekker zijn, dus neem gerust een korte pauze om de anderen te observeren. Sommige mannen worden jaloers als ze een maatje of hun vriend bezig zien, anderen worden er alleen maar geiler van. Maak wel duidelijk dat je je niet buitengesloten voelt, door oogcontact te houden en je partners aan te moedigen, misschien verbaal of door ze wat te strelen terwijl ze bezig zijn. Voeg je soepeltjes bij ze wanneer je weer intensiever mee wil doen.

“Het is erg vervelend als je met een koppel aan de gang bent en opeens merkt dat er een verkeerd soort spanning in de lucht hangt. Toen dat een keer gebeurde ben ik maar ‘per ongeluk’ al heel snel klaargekomen en er vandoor gegaan. Twee maanden later zag ik aan hun internet profiel dat ze niet meer bij elkaar waren.”
– Gerry

Laatste edit: 22-01-2019 English version here.

Spread the love!